ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά σε έμπειρους επιχειρηματίες, γεγονός που βοηθά τους νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης.

Η διαμονή χρηματοδοτείται, κατά ένα μέρος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται πραγματικά για μία συνεργασία με αμοιβαία οφέλη καθώς αμφότερες οι πλευρές μπορούν, να ανακαλύψουν νέες ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους και διαφορετικούς τρόπους επιχειρηματικής δράσης.

Η οικονομική ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους ταξιδιού και διαμονής κατά την επίσκεψή τους. Η επιδότηση καταβάλλεται από το τοπικό σημείο επαφής που επιλέγεται από τους νέους επιχειρηματίες (όπως έχει καταχωριστεί στην ηλεκτρονική αίτηση). Ο νέος επιχειρηματίας και το τοπικό σημείο επαφής του/της υπογράφουν μία σύμβαση η οποία προσδιορίζει το ύψος της χρηματοδότησης που παρέχεται κατά την παραμονή του/ της και πώς αυτή θα καταβληθεί στην πράξη (π.χ. μερική καταβολή στην αρχή της παραμονής, μηνιαίες καταβολές κ.τ.λ.). Η οικονομική υποστήριξη υπολογίζεται σε μηνιαία βάση και αντανακλά το γενικότερο κόστος ζωής στη χώρα παραμονής.

Η διαχείριση του προγράμματος γίνεται τοπικά μέσω ενός δικτύου ενδιάμεσων φορέων που λειτουργούν ως τοπικά σημεία επαφής. Τα τοπικά σημεία έχουν επιλεχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εδραιώσουν τις σχέσεις μεταξύ νέων επιχειρηματιών και επιχειρηματιών υποδοχής. Αποτελούν τα τοπικά σημεία και ο βασικός τους στόχος είναι να διευκολύνουν και να οδηγήσουν σε επιτυχημένες σχέσεις.

Παράλληλα, προωθούν το πρόγραμμα και τις δράσεις του, προσφέρουν συνεχή πληροφόρηση, αξιολογούν τις αιτήσεις, πραγματοποιούν επαφές και παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του σταδίου της παραμονής.

Οι δραστηριότητές τους συντονίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το Γραφείο Υποστήριξης του Προγράμματος το οποίο λειτουργεί και συνδέεται άρρηκτα τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τα τοπικά σημεία επαφής, διασφαλίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία των τοπικών σημείων επαφής και παράλληλα ενδυναμώνοντας την πανευρωπαϊκή διάσταση του πλαισίου κινητικότητας.

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Νέοι και φιλόδοξοι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν ή/και να διευθύνουν με επιτυχία τη νεοσύστατη επιχείρησή τους μέσω της παραμονής τους (1-6 μήνες), στο πλάι έμπειρων Eυρωπαίων επιχειρηματιών, που εδρεύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας και η εταιρεία μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο!

Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών, τη μάθηση και τη δικτύωση για νέους επιχειρηματίες.

· Είσαι Νέος επιχειρηματίας; Σκοπεύεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση ή μόλις έκανες το επιχειρηματικό σου ξεκίνημα (μέχρι 3 χρόνια);

· Τότε μπορείς:

· Να εκπαιδευτείς από έναν/μία έμπειρο/η επιχειρηματία σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα σχετικά με τη λειτουργία και τη διαχείριση μίας μικρομεσαίας επιχείρησης.

· Να λάβεις πρακτική και οικονομική βοήθεια, πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο εξωτερικό.

· Να αναπτύξεις διεθνείς σχέσεις και γνώσεις σε ξένες αγορές.

· Να επωφεληθείς από πιθανές συνεργασίες καθώς και την ανάπτυξη διασυνοριακών επιχειρηματικών συνεργασιών.

· Να εμβαθύνεις σε διαφορετικές πολιτιστικές και οργανωσιακές συνθήκες.

· Να κατανοήσεις το ρυθμιστικό πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Είσαι καταξιωμένος/η επιχειρηματίας με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση μίας μικρομεσαίας επιχείρησης και με διάθεση να μοιραστείς την επιχειρηματική σου εμπειρία;

Τότε μπορείς:

· Να συνεργασθείς με νέους επιχειρηματίες, με ενέργεια και κίνητρα, που μπορούν να συνεισφέρουν στην επιχείρησή σου με καινοτόμες απόψεις και ιδέες.

· Να ενημερωθείς για τις ξένες αγορές, να επεκτείνεις τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σου και να ασχοληθείς με διασυνοριακές δραστηριότητες.

· Να δικτυωθείς με επιχειρηματίες από άλλες χώρες της Ε.Ε. και να ανακαλύψεις νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

· Να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για διεθνοποίηση της επιχείρησής σου.

· Να ενταχθείς σε ένα άκρως δυναμικό, πανευρωπαϊκό, επιχειρηματικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών.

· Να αποκτήσεις πρόσβαση σε νέες δεξιότητες και καινοτόμες ιδέες από τους νέους επιχειρηματίες.

Πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ErasmusforYoungEntrepreneurs και την ελληνική του δράση “biz-on-board”, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου micheli; τηλ.: +30 210 6772129), www.erasmus-entrepreneurs.eu καθώς και την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας www.arcci.gr τηλ. 27510-67663


Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s