Ο Ε. Βενιζέλος στηρίζει τα επιμελητήρια

Συνάντηση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε πολυμελής αντιπροσωπεία προέδρων και στελεχών Επιμελητηρίων της χώρας, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, στις 26 Αυγούστου. Θέμα της συνάντησης ήταν η βιωσιμότητα των επιμελητηρίων ενόψει της εφαρμογής, από 1.1.2015, της μη υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν, ο πρόεδρος και ο ΓΓ του ΕΕΑ κ.κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γ. Ρεκλείτης, έθεσε το ζήτημα της βιωσιμότητας επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα επιμελητήρια θα κλείσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα από την εφαρμογή της απόφασης.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον επιμελητηριακό θεσμό και ειδικότερα υποστήριξε την πρόταση των επιμελητηρίων για άρση της μη υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των δράσεων των επιμελητηρίων.

Ειδικότερα ανέφερε ότι σε συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή, 29 Αυγούστου, θα θέσει το θέμα στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια με κεντρικό αίτημα, το αίτημα των επιμελητηρίων για παράταση του χρόνου υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια. Δεσμεύτηκε ακόμη όπως συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, ώστε να προωθηθεί το θέμα και προς την τρόικα. Θέση του κόμματός του είναι διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, έως ότου βρεθεί κατόπιν διεξαγωγής διαλόγου με τους εκπροσώπους του επιμελητηριακού θεσμού κοινά αποδεκτή λύση για την περαιτέρω χρηματοδότηση τους.

Την παραπάνω θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων στις 27 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: http://www.eea.gr/

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s