ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΡΓΟΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

xenios_

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΆΡΓΟΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβάθμιση των σχολών του Υπ Τουρισμού επετεύχθη με σχετική απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η Υπ Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη δημιουργώντας ανώτερη μεταλυκειακής βαθμίδας εκπαίδευση ΙΕΚ και στην πόλη του Άργους όπου στεγάζεται από το 2012 το εκπαιδευτήριο Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στην ήδη υπάρχουσα ειδικότητα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) προστέθηκε από φέτος και η ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας για αποφοίτους λυκείου χωρίς όριο ηλικίας.

Επίσης το Υπ Τουρισμού για φέτος δίνει την ευκαιρία σε ξενοδοχοϋπαλλήλους που εργάζονται στην πόλη του Άργους και των ευρύτερων περιοχών του Ν Αργολίδας να παρακολουθήσουν ταχύρυθμα σεμινάρια επιμόρφωσης προκειμένου να πιστοποιήσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις τους μέσα από την απόκτηση σχετικού πτυχίου ισότιμου με αυτόν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο εκπαιδευτήριο του Άργους απογευματινές ώρες.

Οι προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις παραπάνω εκπαιδευτικές δράσεις πρόκειται να δημοσιευθούν στο τέλος Αυγούστου 2014.

Σημαντική συνεργασία επετεύχθη και με την ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής) που θα λειτουργήσει στην πόλη του Άργους από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος με το εκπαιδευτήριο ΙΕΚ Πελοποννήσου όπου ως συνεργαζόμενο πλέον ίδρυμα θα δέχεται υποψηφίους καθηγητές συναφών ειδικοτήτων με το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ που παρακολουθούν το σχετικό πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ να εφαρμόζουν πρακτικές ασκήσεις διδασκαλίας σε πραγματικές συνθήκες αίθουσας στο ΙΕΚ Πελ/σου.

Το Υπουργείο Τουρισμού προκηρύσσει την εισαγωγή 625 καταρτιζόμενων απόφοιτοι λυκείου στα ΙΕΚ στις παρακάτω ειδικότητες :

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (chef)
  1. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
  1. Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από την Τετάρτη 27/08/2014 μέχρι και την Δευτέρα 15/9/2014, από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 15.00 μ.μ. όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Πληροφορίες: ΙΕΚ Πελοποννήσου τηλ. 2751020127, 20115

www.mintour.edu.gr

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s