Σύσκεψη φορέων στο Επιμελητηριο Αργολίδας για την απόσυρση διατάξεων της Φορολογικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερώνει τα μέλη του για τη συνάντηση – σύσκεψη σε ανοιχτό διάλογο με τους φορείς μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Φώτιου Δαμούλου το Σάββατο 25-01-2014, στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τους επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αργολίδας με θέμα:«Tην εξεύρεση κοινού τρόπου αντιμετώπισης των εξωπραγματικών προστίμων του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που επιβάλλονται από 01/01/2014 βάσει του νέου φορολογικού συστήματος».

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Αδριανός Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κοδέλας Βουλευτής Αργολίδας, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Ο.Ε.Β.Ε., Πρόεδροι Λογιστών, Εμπορικών και Τουριστικών Συλλόγων και Σωματείων, Ομάδες παραγωγών, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ.α.

Ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην από κοινού προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και την αποστολή σχετικού εγγράφου προς τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας.
Μετά από διαλογική συζήτηση, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτιος Δαμούλος και «σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να αποσταλεί προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς :
– κ. Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό της Χώρας
– κ. Γιάννη Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών
– κ. Γιώργο Μαυραγάνη Υφυπουργό Οικονομικών
– κ. Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Κοινοποίηση:
κ. Γιάννη Μανιάτη Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κ. Γιάννη Αδριανό Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Δημήτρη Κοδέλα Βουλευτή Αργολίδας
Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας
Επιμελητήρια της Χώρας

Στις έδρες τους

1ο : Tο Επιμελητήριο Αργολίδας ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σωστή αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στην άμεση διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων, που έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και σκοπό να τιμωρήσουν τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο λάθος και σαφώς δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα κάθε επιχειρηματικού φορέα, και στη θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου με κεντρικό άξονα την εθνική οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, περιλαμβανομένων και των εξαγωγών καθώς και την προώθηση κάθε επενδυτικού και αναπτυξιακού μέτρου. Σε περίπτωση που δεν καταργηθούν τα υπέρογκα τιμωρητικά πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας Ν. 4174/2013 , το άρθρο 23 παρ. β . του Ν. 4172/2013 περί του τρόπου εξόφλησης των παραστατικών εξόδων άνω των 500,00 ευρώ αλλά και το άρθρο 2 του Ν. 4225/2013 του Υπουργείου Εργασίας , που είναι εκτός πραγματικότητας και κάθε λογικής , είναι σίγουρο ότι οδηγούν την αμέσως επόμενη ημέρα στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

2ο : Το Επιμελητήριο Αργολίδας επαναφέρει την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης προς την Πολιτεία, μετά και την αποδεδειγμένη αποτυχία των υφιστάμενων ρυθμίσεων, για κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη σταδιακή αποπληρωμή τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών και μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Ακόμη ζητάμε τη σταδιακή πληρωμή των τρεχουσών εισφορών , τη δυνατότητα επιλογής της ασφαλιστικής κλάσης από τον ασφαλισμένο , καθώς και την αποποινικοποίηση των οφειλών και την μη στέρηση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών από το ταμείο.

3ο : Το Επιμελητήριο Αργολίδας ζητά την προσωρινή απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου για τους αγρότες , να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να επανέλθει ώστε να ψηφιστεί ένας νόμος δίκαιος για τους αγρότες ανάλογος με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

Οι Εκπρόσωποι των Φορέων Για το Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις


Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s